KULTURHUS KALEIDOSKOOP
KULTURHUS KALEIDOSKOOP
KULTURHUS KALEIDOSKOOP
KULTURHUS KALEIDOSKOOP

KULTURHUS KALEIDOSKOOP

Housing, culture, and care under one roof: this is Kulturhus. A residential building where young and elderly people can interact in their daily life and receive care.

In the building are located rental units and special housing types for psychogeriatric and somatic care. There are also cultural meeting halls with music, books, cafe, and movies.

The challenge was to create an environment where both meeting and special care are central, therefore, LEVS designed a courtyard around which the building takes shape.

The facades blend nicely with the surrounding. A clear reference to the history of Nieuwkoop is made by designing a facade made of reeds. The philosophy of the building is well expressed: old values of the village are kept alive and used in an innovative shape.

Gpatelier joined LEVS team in the final stage of the planning. Giuliano analyzed the entire building and created a scale model with particular attention to the ground floor.

DETAILS
Location
Nieuwkoop [NL]
Program
Housing and multifunctional spaces
Status
Completed
Main team
LEVS architecten
GP assignment
Scale model builder
housing, interior, mixed use
1