de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester
de Bouwmeester

de Bouwmeester

The building has special planning restrictions and it is located in a strategic spot between a park, a canal, a residential and industrial area which give the place a special character.

The architecture consists of a stepped and undulating volume where the brick plinth serves as a pedestal. The balconies, swinging around the building, increase the overall sculptural quality and give an original accent.

The vitality and the quality of the area will increase thanks to a mix of functions. Elderly, children, neighbors have assigned spaces but they can also mix in a flexible zone where colors, materials, and shapes are arranged for a three-dimensional visual experience.

This interaction will take place also in the courtyard: specific functions belong to islands which elderly people can approach and interact for a five senses experience.

Gpatelier joined LEVS team in the final stage of the planning. Giuliano assisted the project leader and focused mainly on the concept development and interior architecture of the children and elderly spaces at the ground floor. He studied, through renders, sketches and a scale model, the spatial definition of the areas. Furthermore, he proposed a design for the courtyard garden and analyzed its facades.

DETAILS
Location
Utrecht [NL]
Program
care and living for seniors | child day-care centre | apartments | neighbourhood centre
Status
Completed
Main team
LEVS architecten
GP assignment
Assistant project leader | Ground floor interior studies | Courtyard garden design | Scale model builder
housing, interior, mixed use
1